500 GB video i lomma

Har du behov for å ha med deg alle favorittvideoene dine er løsningen her!

Publisert
Sist oppdatert

Bærbare mediespillere finnes det etter hvert ganske mange av, både med og uten innebygd skjerm. Det som skiller dem er kapasitet, design, formatstøtte og tilkoblingsmuligheter.

Samstore HV260-500G er en svært kompakt modell med hele 500 GB kapasitet i 2,5-tommers format (disken kommer fra Samsung). Den har komponent-utganger med støtte for HD 720p, men også komposit-video på phonoplugg. Det følger også med en overgang til SCART. Lyden er analog stereo på phonoplugger.

500 GB video i lomma


Tilkobling til PC skjer med USB 2.0 og den klarer seg uten ekstra strømforsyning under kopiering fra PC. Når du skal bruke den som mediespiller trenger du den lille strømforsyningen som følger med.

Betjeningen skjer enten på kontrollpanelet på selve spilleren, eller med en flat liten fjernkontroll.

500 GB video i lomma


Siden portabilitet er en av de viktige egenskapene leveres det hele i et etui med plass til alt, når det er pakket pent sammen...

I bruk

Spilleren leveres med en CD som inneholder dokumentasjon og en playlist-manager, men det er ikke nødvendig å installere noe som helst for å overføre data fra PCen. Det er bare å koble den til med USB-kabelen som følger med. Derfra kopierer du filer helt etter eget hode, det er ingen spesiell mappestruktur du må ta hensyn til.

500 GB video i lomma


Vi koblet spilleren til flere forskjellige flatskjermer, både plasma og LCD, med full HD og HD-ready. Spilleren leverer "bare" 720p ut på komponentutgangene, og for de aller fleste formål er dette ypperlig. Har du en eldre TV må du velge komposit video, som også så helt kurant ut.

500 GB video i lomma


Du manøvrerer i innholdet på disken med piltastene på fjernkontroll eller spiller, og trykker Play-knappen for å starte avspilling, ingen overraskelser her.

Har du laget mapper med kopier av filene fra DVD-plater, vil spilleren automatisk presentere DVD-menyene når du trykker Play. Derfra manøvrerer du akkurat som om du spilte original-DVD'en. De irriterende advarselene er også på plass!

500 GB video i lomma
500 GB video i lomma
Vi kopierte over noen DVD-filmer og avspillingen var helt strøken fra komponent-utgangene. Sammelignet med DVD-spilleren (fra Samsung) var kvaliteten muligens enda et ørlite hakk bedre, men det kan være ønsketenkning. Det var i hvertfall ikke på noen måte dårligere.

Vanlige hjemmelagete MPEG-filer ble også håndtert uproblematisk.

Ikke HD-video

Selv om den har komponent-utgang og skalerer opp til 720p, så kan den ikke vise HD. Vi trodde før vi sjekket spesifikasjonene at den støttet HD-filer i DivX eller Xvid, men den gang ei. MKV-filer er heller ikke støttet, heller ikke AVCHD og andre varianter av H.264.

Den kan forøvrig heller ikke vise SD-video i Windows Media eller QuickTime, for ikke å snakke om FLV fra YouTube...

Formater som støttes er i følge spesifikasjonene:
Medietype: MPEG-1. MPEG2, DivX, XviD, MP3, WAV, JPEG
Mediefiler: dat, mpg, mpe, mpeg, vob, m2p, avi, divx, xvid, jpg, jpeg, mp3, wav
DivX teksting: IDX/SUB, SRT, ASS, SSA, SUB (type II), SMI, PSB

Konklusjon

Spilleren har mange gode sider, det er egentlig bare to ting vi har å utsette på den. Det ene er HD og formatstøtten som er alt for snever til å virkelig friste filmentusiastene. Det andre er at den bare har stereo lyd ut, en digitalutgang hadde vært en ekstra bonus.

Men som backup av perler i DVD-samlingen fungerer den topp.

500 GB video i lomma


Som ren ekstern lagringsdisk er den også meget bra, både rask og stillegående. At den ikke trenger ekstern strøm når den er koblet til USB hadde vi ikke regnet med uten videre.

Prisen ligger på 2150 kroner for 500 GB utgaven. Den finnes også i rimeligere utgaver med lavere kapasitet.

Norsk distributør er Hattelco.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer