500 GB vises som 137GB

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg har nettopp satt sammen ny PC, alt fungerte utmerket, bortsett fra hardisken. Problemet er (ifølge Samsung sin lille "lapp", som fulgte med) at operativsystemet (Windows XP Pro) ikke klarer å lese mer enn 137 GB(128GiB).

På den lille lappen (og på www.samsunghdd.com) som fulgte med, står det også hvordan man fikser problemet: Jeg skal installere Win XP SP1 (det har jeg gjort), og boote med et program som jeg finner på www.samsunghdd.com

Problemet med det igjen er at det står kun hvordan man installerer, men fra floppy, og som du sikkert skjønner har selfølgelig ikke jeg det.

Så spørsmålet mit er: Hvilke programmer må jeg legge inn på pennen (i tillegg til installasjonsprogrammet)? Må pennen være tømt?

her kan du se problemet: http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=118&orderNum=10

Jeg kan ikke si hvor takknemlig jeg ville blitt om du kunne løst problemet.

mvh
fyr med lite diskplass

Datadoktoren svarer

Hei,

Problemet er at du allerede har formatert disken din til 137GB. Da kan du ikke kjøre et program som finner og formaterer resten, uansett om du har installert Service Pack 1, 2 eller 3 for Windows XP på den.

Den løsningen gjelder bare hvis du setter inn en 500 GB disk som ekstra disk, i tillegg til den du har operativsystemet på.

Så du må nok installere Windows XP på nytt og enten få tak i en nyere versjon av Windows XP CDen som er oppdatert og inneholder SP1 eller 2, alternativt kan du formattere harddisken først på en annen PC med XP SP 1 eller 2, og ikke formattere under installasjonen.

Du kan også lage en ny utgave av installasjons-CDen med alle oppgraderinger. Vi skrev om det i 2004 i denne artikkelen, men du finner oppdatert info her.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer