550 MHz Pentium III på søndag

Intel følger opp sin tradisjon med å lansere produkter og sette ned prisene på søndager. 16. mai er intet unntak. Da lanseres nemlig Intels hittil raskeste prosessor for vanlige PCer. Samtidig settes prisen på de andre Pentium III og Pentium II-prosessorene betydelig ned.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Selv om Intel har slitt med varmeutviklingen til Pentium III 550 MHz, slippes den førstkommende søndag. Med overgangen fra den gamle omsluttende SECC-innpakningen til den nye og mer luftige SECC2-innpakningen, som de aller nyeste Pentium II og III benytter, skulle det holde med en kjøleribbe. Det skyldes at prosessoren er plassert i luftstrømmen til viften i strømforsyningen på moderne PCer. Med 550 MHz vil du trolig trenge en egen prosessorvifte i tillegg. Uansett er vår erfaring at en prosessorvifte er en god investering i stabilitet og sikkerhet.

Nye priser

Vi forventer at prisen på Pentium III med 550 MHz vil bli høyere enn det 500 MHz -varianten selges for i dag. I tabellen under finner du en oversikt over det prisene er i dag og hva vi forventer at de vil bli etter søndag. Prisene er uten mva.

ProsessorDagens prisNy prisPentium III 550 MHz-7.200,-Pentium III 500 MHz6.000,-4.500,-Pentium III 450 MHz4.000,-2.600,-Pentium II 450 MHz3.800,-2.600,-Pentium II 400 MHz2.500,-1.900,-Pentium II 350 MHz1.700,-1.700,-

Ingen endring for Celeron

Celeron har nylig hatt en runde med prisreduksjon i forbindelse med introduksjonen av 466 MHz-varianten. Den dyreste Celeron-prosessoren vil nå få omtrent samme pris som en Pentium II på 400 MHz. Det er liten tvil om at det er Celeron som gir best ytelse og mest for pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer