Xbox One S vs. Xbox One:

6 ting som er nytt i Xbox One S

Men har du Xbox allerede, trenger du ikke denne. 

XBOX ONE S: Splitter nye Xbox One S kommer nå i butikkene. Selv om den er ny, gir den deg ikke en veldig annerledes opplevelse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
XBOX ONE S: Splitter nye Xbox One S kommer nå i butikkene. Selv om den er ny, gir den deg ikke en veldig annerledes opplevelse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spenningen var høy under den årlige spillmessa E3: Ryktene tilsa at vi endelig skulle få nye spillkonsoller. Den nye Playstation 4-utgaven skulle vises fram, sammen med potensielt to nye Xbox One-modeller.

Nok en gang måtte spillpressen gå slukøret fra pressekonferansene. Men vi fikk i alle fall én ny konsoll: Xbox One S.

Kort fortalt er dette en Xbox One hvor kroppen har blitt mindre og prislappen større, med diverse nyheter spredt jevnt utover.

Spørsmålet er om den nye utgaven er verdt de ekstra pengene. Her er 6 ting som skiller den nye fra den gamle.

#1: Xbox One S er mindre

MINDRE: Xbox One S oppå en vanlig Xbox One. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MINDRE: Xbox One S oppå en vanlig Xbox One. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Xbox One S er ifølge Microsoft 40 prosent mindre. Men som du ser på bildet over, er det ikke slik at den er «nesten bare halvparten så stor», som prosenten kan misforstås som.

Men jada: Xbox One S er merkbart mindre, om enn ikke veldig imponerende mindre.

Én ting du ikke ser på bildet, er at Xbox One S nå har mista den digre strømadapteren, og fått strømforsyningen integrert. Gode nyheter for alle som misliker rot under TV-benken.

#2: Xbox One S støtter 4K og HDR

NYHETER: 4K og HDR støttes for video, om du har en ny TV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NYHETER: 4K og HDR støttes for video, om du har en ny TV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Her er en annen potensiell misforståelse om Xbox One S: Ja, den støtter 4K-video, men nei, den støtter ikke 4K-spill.

Det betyr at du kan se 4K-Bluray-filmer og 4K-Netflix-serier om du er så heldig å ha en 4K-TV, men ikke at du kan spille spill i 4K.

Xbox One S støtter også HDR, om TV-en din støtter slikt.

#3: Xbox One S har ny kontroller

SMART: Å kunne plugge inn hodetelefonene dine rett i Xbox One S. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SMART: Å kunne plugge inn hodetelefonene dine rett i Xbox One S. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Xbox One S sin kontroller hvit, i et ru og godt materiale som føles bra i hånda. Og den støtter Bluetooth-oppkobling mot PC-en din.

Hvorvidt resten av kontrolleren er ny, kommer an på hvor gamle kontrollere du selv eventuelt har. For vår del var det å kunne sette hodetelefoner rett i kontrolleren, samt bedre knapper, nytt.

Men også standardutgaven av Xbox One som selges nå har dette.

#4: Xbox One S har helt ny design

PEN: Vi liker designet på Xbox One S. Forgjengeren så ut som hifi, denne ser ut som noe for seg selv. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PEN: Vi liker designet på Xbox One S. Forgjengeren så ut som hifi, denne ser ut som noe for seg selv. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Xbox One S er ikke bare mindre, den er også... vel, helt annerledes. Den er hvit, den er hullete og den har generelt et design vi tror flere vil være komfortable med å eksponere i stua.

Dessuten kan den nå stå vertikalt, med en egen holder, som følger med 2 TB-versjonen.

Påknappen er forresten ikke lenger er en berøringsbasert sak, men en faktisk knapp. Da slipper du å komme borti hver bidige gang du tørker støv, for eksempel.

#5: Xbox One S mangler Kinect

STØVER NED: Her ser du vår Kinect, der den støver ned ved siden av den gamle strømadapteren. Xbox One S leveres uten både Kinect og ekstern strømforsyning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STØVER NED: Her ser du vår Kinect, der den støver ned ved siden av den gamle strømadapteren. Xbox One S leveres uten både Kinect og ekstern strømforsyning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Kinect, den store kamera- og mikrofondingsen, skulle være Microsofts fortrinn i konsollkrigen. Men Xbox One S gir en siste spiker i denne kista.

Ikke bare mangler S-utgavene Kinect, men du må ha en adapter om du vil koble en til. For vår del støver Kinect uansett bare ned under benken, så greit nok.

Men samtidig: Å stemmestyre konsollen, noe mange har likt, blir straks vanskeligere. Da må du skaffe konsollen en mikrofon selv.

#6: Xbox One S er dyrere

KOSTER: Xbox One S har en høyere pris, naturlig nok. Dessuten vil den gamle Xbox One-utgaven trolig havne på enda flere tilbudshyller framover. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KOSTER: Xbox One S har en høyere pris, naturlig nok. Dessuten vil den gamle Xbox One-utgaven trolig havne på enda flere tilbudshyller framover. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Xbox One S er i det store og det hele slik Xbox One burde vært hele tida. Vi liker nyhetene, selv om de ikke alltid er så veldig merkbare.

Men det er en pris å betale. Mens du akkurat nå kan plukke opp en 500 GB-Xbox One til så lite som 1.800 kroner, koster tilsvarende Xbox One S-modell med Fifa 17 fra 3.000 kroner.

Har du ikke Xbox One, og har lyst på en, kan det være verdt å betale litt ekstra. Spesielt om du har en 4K- eller HDR-TV du vil få mer glede av.

Men har du allerede en Xbox One, ville vi beholdt den. For allerede neste år skal Xbox ut med enda en ny utgave – denne gangen med skikkelige nyheter som både 4K-spill og VR.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer