Spill gamle MS-DOS-spill:

6000 gamle spill - rett i nettleseren

Nettstedet Archive.org har oppdatert med en haug av nye titler.

GULLGRUVE: For deg som er vokst opp på 80- og 90-tallet, kan archive.org sitt spillbibliotek vekke mange gode minner. Foto: Pål Joakim Pollen
GULLGRUVE: For deg som er vokst opp på 80- og 90-tallet, kan archive.org sitt spillbibliotek vekke mange gode minner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Et nettsted som på mange måter er verdt å sette pris på, er internettarkivet archive.org, som vi lett inkluderte i listen over nettsteder du bør bokmerke med en gang.

Den kanskje mest kjente tjenesten de tilbyr, The wayback machine, lagrer jevnlig versjoner av nettsider, slik at du senere kan gå tilbake i historien og se hvordan de så ut for flere år siden.

I tillegg byr de på rikholdige arkiver over gamle radioprogrammer, bøker, filmer, avisartikler, konsertopptak og mer til.

Over 6.000 MS-DOS-spill

Nylig utvidet Archive.org samlingen over gamle PC-spill, og det ganske kraftig – med 2.500 nye titler i arsenalet, og nå over 6.000 spill totalt, er det blitt svært mye å boltre seg i.

I fleng kan vi nevne klassikere som Prince of Persia, Stunts, en rekke gamle Sierra-spill (King's quest, Police Quest …), gamle LucasArts-spill (Monkey Island, Indiana Jones, Full Throttle, Maniac Mansion …), de første Fifa- og NHL-spillene, Transport Tycoon, Sim City eller hva det måtte være.

Og disse kan du altså spille direkte i nettleseren, som gjøres via en emulator. Når du starter opp spillet må du først vente på at det blir lastet ned, som kan ta noe tid avhengig av spillets størrelse og hastighet på nettlinja di.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer