Det er nok en gang helg, og vi er klare med Helgemoro.

Publisert
Sist oppdatert

Wochenende, weekend, fin de semana, helg! Uansett hvor du er, er det helg - og har du internett-tilgang (noe du selvfølgelig har, siden du leser dette) er det nok en gang klart for Helgemoro.

Denne uka skal vi se litt på andre land. Vær forberedt på kultursjokk og dårlige oversettelser!

Man kommer ikke utenom Japan. Japanske TV-show stiller i en klasse for seg selv, med sitt absurde innhold og sprø konkurranser. Se bare på dette klippet fra Takeshi's Castle:


I kategorien syke Japanske Gameshows finnes det nok å ta av, så et søk på "Crazy japanese game show" på Youtube vil være nok underholdning for de neste to ukene. Allikevel må vi nesten nevne Human Tetris:


Engrish.com er godsiden for alle som vet å nyte en dårlig oversettelse. Ta for eksempel denne feilmeldingen: "Scanner something error happens".

Og apropos feilmeldinger; dette var meldingen som møtte Dinside.nos leser Runar, når han skulle konfigurere en ny Lenovo-PC:


Nok et godt eksempel på hvorfor man faktisk bør betale noen for å oversette, er åpenbart i denne piratversjonen av Star Wars. Tittelen har de også oversatt, til "Backstroke of the West".

Det ukjente kapittelet i Star Wars-serien; "Backstroke of the West".
Det ukjente kapittelet i Star Wars-serien; "Backstroke of the West". Vis mer


Tysk ingeniørkunst på sitt ypperste, i det minste i følge vår søsterside Dingz. Spymaskinen v2.0 er en genial tysk oppfinnelse, og man kan jo bare håpe at det kommer til Norge.

Amerikanerne fornekter seg heller ikke. Når man først skal gi noen sjokk, bør man gjøre det med stil.

Ukens spill

I ukens spill, skal vi se litt nærmere på Shift, som heldigvis ikke er like vanskelig som denne Mario-klonen.

Shift er et 2D-plattformspill med en artig vri - når du trykker på Shift-knappen på tastaturet, snur brettet seg bak frem, slik at du kan bevege deg gjennom det hvite og stå på det svarte, og omvendt. Du styrer med piltastene og hopper med Space.


Det var alt vi hadde i Helgemoro for denne uken. Vi tar mer enn gjerne i mot tips til Helgemoro, på olav@dinside.no. Ha en flott helg!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer