Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg forsøker å brenne opptak av et radioprogram på CD som jeg kan spille av på stereonalegget mitt. Selve brenningen går fint, men stereoanlegget nekter å godta CD-en min. Det samme gjelder når jeg prøver å brenne musikk.

Er det noe jeg gjør feil med brenningen?

Hilsen Kjell

Datadoktoren svarer

Hei Kjell,

Dette er egentlig et spørsmål om formater. Vi er vant til at en PC kan spille av alle formatene som finnes, og klarer den ikke det er det bare å laste ned et liten program fra nettet og prøve igjen.

Med CD-spillere er det derimot ikke slik. Selv om de er digitale, har det bare ett program installert på kontrollbrikken sin, og den leser bare noen få formater. Mange nyere CD-spillere klarer fint å lese MP3-filer, men de hører enn så lenge til sjeldenhetene. De fleste CD-spillerne klarer bare å spille av filer i CDA-formatet (CD Audio).

Løsningen er derfor å stille brennerprogrammet ditt inn på å brenne "som lyd-CD," eller "Audio CD." De fleste klarer dette helt fint, men den kjekkeste løsningen synes jeg selv er i iTunes-programet - som du kan laste ned gratis fra Apple.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer