64 MB grafikkortene kommer!

Er du ikke fornøyd med ditt GeForce-grafikkort med 32 MB DDR-minne? Fortvil ikke, snart kommer kortene med like mye minne som en helt brukbar datamaskin.

64 MB grafikkortene kommer!
Publisert

Det er PC-produsenten Dell som i disse dager lanserer dette grafikkortet, basert på GeForce 256-brikken fra NVIDIA. Grafikkortet har hele 64 MB DDR (dobbel hastighet) minne, en RAMDAC på 350MHz og DVI-utgang for digitale skjermer.

Dette kortet kan ikke kjøpes separat (det er tilleggsutstyr til de nye Dimension-PCene), og er tilgjengelig i en begrenset periode, kun i USA. Likevel viser det hvor langt utviklingen av grafikkort er kommet. Vi regner med at store grafikkortprodusenter som Creative, Elsa eller Asus snart vil tilby bredt tilgjengelige kort med like mye minne, til konkurransedyktige priser.

Hva er fordelen med 64 MB?

Hvorfor så mye minne? Den gjennomsnittlige databrukeren som spiller spill i ny og ne har ingen behov for et så kraftig grafikkort. Men for den som alltid vil være i forkant av teknologien, gir mer minne høyere oppløsninger kombinert med bedre detaljer i teksturene.

Avanserte 3D-motorer, som Quake III, kan vise svært detaljerte teksturer, som selvsagt krever mye minne. Hvis du samtidig vil spille i oppløsninger høyere enn 800x600, er kravene svært høye. Da blir 32 MB fort for lite, og spillet blir hakkete. Løsningen kan selvsagt være å skru ned detaljnivået, men dette er et kompromiss ikke alle er villige til å inngå. Med 64 MB videominne er det nok plass til svært detaljerte teksturer uten å måtte ty til komprimeringsteknologier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer