6,7 millioner låter - gratis

Denne nettjenesten gjør lagring av musikk på PCen din overflødig.

Publisert
Sist oppdatert
Du får ikke uten videre mulighet til å lagre musikken lokalt på datamaskinen din. Men hvem bryr seg vel om det, med et slikt utvalg?


Det finnes etter hvert en rekke nettjenester som lar brukeren lytte til musikk, og oftere og oftere skjer det på brukerens premisser. Det betyr i praksis at brukeren i større grad kan bestemme nøyaktig hvilken sang han vil høre, når han vil høre den.

Enormt utvalg

En av dem som har strukket strikken lengst, er nettjenesten Dizzler.com. Her kan brukerne fritt boltre seg i mer enn 6,7 millioner låter og musikkvideoer. Ikke nok med det, du kan lage egne spillelister, sangtekstene vises automatisk, og det hele får du uten at herligheten koster deg en blank øre.

Alt skjer gjennom nettleseren, og krever ikke mer enn en brukbar internettlinje og at du har Adobe Flash installert. Det er bare å søke etter artist og/eller spor, og resten går av seg selv. Avspilling starter automatisk, og du kan selv velge spor fra listen nederst. Ofte kan det være snakk om hundre spor eller mer fra hver artist.

6,7 millioner låter - gratis


Midt på siden ligger den Flash-baserte avspilleren, og du kan enkelt svitsje mellom sanger, justere volum og spole - som om det var en vanlig avspiller du hadde installert på PCen din. Til høyre for den ligger spillelisten, og helt til høyre får du forslag til andre, lignende artister. Men full funksjonalitet får du først når du registrerer deg som bruker, noe som for øvrig også er kostnadsfritt.

Du kan også laste ned en frittstående avspiller, som gjør det mulig å bruke nettjenesten uten å åpne nettleseren. Og det finnes også versjoner for iPhone og andre mobiltelefoner. Felles for alle løsningene er at de er gratis.

Lydkvaliteten varierer, men det meste er av god kvalitet, og absolutt sammenlignbart med vanlig MP3-musikk.

Avspiller, spilleliste og sangtekst. Nok for de fleste.
Avspiller, spilleliste og sangtekst. Nok for de fleste. Vis mer


Hvordan er så dette mulig? De fleste vil nok sette spørsmålstegn ved lovligheten, men folkene bak nettjenesten hevder hardnakket at de befinner seg på riktig side av loven. Musikken ligger nemlig helt andre steder enn hos Dizzler.com, nettstedet bare formidler innhold som ligger åpent og tilgjengelig andre steder med vanlige søkemotorer, heter det.

Hva mener du?

Er tjenester som dette helt OK? (Avsluttet)
Ja, flere slike!(81%) 1789
Nja.. Platebransjen og artistene bør vel involveres.(13%) 291
Nei, dette er fy-fy. Oppfordrer alle til å ligge unna!(5%) 116
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Inntekten får nettstedet fra reklameannonser på siden, og vi legger ikke skjul på at et par av dem kan være plagsomme.

Og det legges samtidig vekt på at det kun er snakk om streaming, ikke kopiering. Du får med andre ord ikke uten videre mulighet til å lagre musikken lokalt på din datamaskin. Men hvem bryr seg vel om det, med et slikt utvalg?

Uansett: Siste ord i denne debatten er nok definitivt ikke sagt.

Nettjenesten finner du forresten her

Les også Slik laster du ned video - enkelt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer