7 gamle Windows-programmer som fortsatt er elsket

Noen ganger gir det knapt noen mening å oppgradere. Her er noen gamle favoritter.

BESTE WINDOWS?: Windows 7 er fortsatt uhyre populært, selv ti år etter at operativsystemet så dagens lys. Men det finnes mange gamle programmer som fortsatt brukes i hopetall. Skjermdump: Dinside.no
BESTE WINDOWS?: Windows 7 er fortsatt uhyre populært, selv ti år etter at operativsystemet så dagens lys. Men det finnes mange gamle programmer som fortsatt brukes i hopetall. Skjermdump: Dinside.no Vis mer
Publisert

Vi har sett mange eksempler på at gode og raske Windows-programmer har blitt oppgradert til det ugjenkjennelige - med funksjonalitet og grensesnitt vi lurer på om noen i det hele tatt har etterspurt.

Rosinen i pølsa er gjerne at programmene tar fire ganger lengre tid å laste, og ting du løste lynkjapt tidligere, går så tregt at det bare blir irritasjoner av hele prosessen.

På engelsk har de et ord for programmer som ender opp i en slik tilstand: Bloatware. På norsk kan vi kanskje bruke ordet oppsvulmevare. Det er ikke akkurat positivt ladet, selv om ordet er konstruert.

Ting å tenke på

Dessverre er det ikke alle gamle dataprogrammer som lar seg bruke i 2019. Det kan være flere årsaker til det, en av de vanligste er at de ikke kan kjøres i nyere Windows-versjoner. Noen ganger lar det seg likevel gjøre, nettet bugner for eksempel av instruksjoner på hvordan du kan få gamle programmer til å virke i Windows 10.

Man bør også ha i mente at gamle programmer som ikke lenger vedlikeholdes, kan også innebære en stor sikkheretsrisiko, så sørg alltid for at PC-en ellers er godt beskyttet med oppdaterte sikkerhetsprogrammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer