7 nye kompaktkameraer fra Canon

Canon ligger ikke på latsiden når det gjelder produktlanseringer, og skal til sammen lansere hele 92 nye konsumentprodukter i år. I forbindelse med PMA lanserer de nå ikke mindre enn 7 nye digitalkameraer i kompaktklassen!

Publisert
Sist oppdatert

7 nye kompaktkameraer fra Canon

  1. Store bilder av kameraene


Canon forventer å selge over 100.000 digitalkameraer i Norge i 2004, og befeste sin posisjon som markedsleder. Nyhetene denne gang innbefatter både nye konsepter, samt videreutvikling av produkter vi alt kjenner godt. De fleste kameraene skal være i butikkene i mars.

PowerShot S1 IS

7 nye kompaktkameraer fra Canon


For de mer avanserte brukerne viste Canon et par spennende nyheter. En av dem har fått navnet PowerShot S1 IS, og er det første digitale kompaktkameraet fra Canon siden Pro90 med kraftig optisk zoom - hele 10x. Dessuten er kameraet utstyrt med en optisk bildestabilisator, slik at det blir enklere å ta skarpe bilder av motiver langt unna.

Kameraet har fått et helt nytt design i forhold til hva vi har sett i PowerShot-serien tidligere, og kan minne om Fujifilm Finepix S304 rent utseendemessig. Kamerat har fått oppvippbar blits, vendbar LCD og har i tillegg en elektronisk søker. Vi har så vidt prøvd kameraet, og førsteinntrykket var meget bra. Zoomen var meget kjapp, og var helt trinnløs - heldigvis. Kort fokustid virket også å være på plass.

Men det er også andre spennende funksjoner ved S1 IS, en av dem er videofunksjonen. Du kan filme i 640x480 pikslers oppløsning, og med inntil 30 bilder pr sekund.

Kameraet har 12 forhåndsdefinerte "scenes" + en selvvalgt forhåndsinnstilling. Bildebrikken er for øvrig på 3,1 megapiksler, noe som kanskje kan være en innvending for enkelte brukere. Vi kommer selvsagt tilbake med en fyldig test så snart vi får muligheten.

Kameraet ventes å være i butikkene allerede i februar, og har fått en veiledende pris på 5.999 kroner inkl mva.

PowerShot Pro1

7 nye kompaktkameraer fra Canon


Den virkelig store rosinen i pølsa blir for mange likevel PowerShot Pro1, som retter seg mot profesjonelle miljøer. Først og fremst har kameraet fått 8 megapiksels bildebrikke, og 7x optisk zoom. Kameraet har for øvrig en stor vendbar skjerm (2"), og tilbyr selvsagt det meste av hva du kan tenke deg av manuell kontroll. Kameraet har sko for ekstern blits, og er kompatibelt med Speedlite EX-blitser.

Stillegående og rask zoom med variabel hastighet, zooomområde fra 28-200 mm og blender f/2.4 - f/3.5, samt lynkjapp autofokus, er andre egenskaper Canon slår i bordet med. Prisen er satt til 11.999 kroner inkl mva.

PowerShot A310

7 nye kompaktkameraer fra Canon


Dette blir det rimeligste digitalkameraet fra Canon, og målgruppen er først og fremst nybegynnere. Det erstatter PowerShot A300, og har mange av de samme spesifikasjonene, inkludert 3,2 megapiksels bildebrikke og 5,1x digital zoom. Det som er nytt er først og fremst en ny Print/Share-knapp som gjør det mye enklere å overføre bilder direkte til skriver (PictBridge), men også til PCen. Kameraet bruker vanlige AA-batterier og får en veiledende pris på 1.990 kroner inkl mva.

PowerShot A75

7 nye kompaktkameraer fra Canon


Dette er etterfølgeren til A70, som er et rimelig kamera med 3x optisk zoom og solid byggekvalitet. Den har fått større skjerm enn forgjengeren (1,8" mot 1,5"), Print/Share-knapp og en egen "Scenes"-innstilling med 6 forhåndsprogrammerte innstillinger. Mest kjærkommen er kanskje innstillingene som skal gi bedre eksponering under vanskelige lysforhold f. eks sol/skygge. A75 har dessuten fått en egen funksjon for utskrift av bilder i postkortstørrelse.

Også A75 har 3,2 megapiksels bildebrikke, men har blant annet et mer avansert fokussystem enn A310. Prisen er satt til veiledende 3.499 kroner inkl mva.

Digital IXUS 500 og Digital IXUS 430

7 nye kompaktkameraer fra Canon


IXUS 500 blir det nye flaggskipet i suksesserien IXUS. Serien omtatter 30 modeller (både film- og digitalkameraer) siden lanseringen i 1996. Kameraet har fått 5 megapiksels bildebrikke, 3x optisk zoom, og naturligvis Print/Share-knapp.

IXUS 400 blir identisk med 500 hva angår funksjonalitet, men har en 4 megapiksels bildebrikke. Denne modellen erstatter IXUS 400, som var et av de aller mest solgte kameraene i Norge i 2003.

IXUS 500 har fått en veiledende pris på 4.990 kroner, mens IXUS 430 vil koste 4.490 kroner. Prisene inkluderer mva.

Digital IXUS II S

Dette er etterfølgeren til IXUS II, og blir det minste kameraet i IXUS-serien med optisk zoom. Det er først og fremst på utsiden kameraet er forandret, det nye huset har en såkalt "Silver White Finish" som i følge Canon øker følelsen av kvalitet. Bildebrikken er på 3,2 megapiksler, zoomen er fortsatt 2x optisk zoom, og Print/Share-funksjonen følger også dette kameraet.

IXUS II S har fått en veiledende pris på 3.499 kroner inkludert mva.

Klikk her for å se flere bilder av alle de nye kameraene

DinSide Data tester

Vi kommer tilbake med tester av flere av kameraene utover våren. Følg med!

Her finner du vår store løpende test av digitale kameraer

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer