7200 rpm fra Western Digital

Western Digital har lenge vært gjerrige på antall plater i diskene sine. Nå øker de tettheten på platene til rekordstore 5,1 GB, og med fire plater i disken blir det hele 20,4 GB som er den største Caviar noensinne. I tillegg kommer Expert-serien med hele 7200 rotasjoner pr. minutt.

Foto: WD
Foto: WD Vis mer
Publisert

Vi sa det da 2026">Quantum introduserte sine 7200 rpm IDE-disker: nå mangler vi bare Western Digital. Bare to uker etter at Quantum introduserte Fireball Plus KA-serien, kommer Western Digital med Expert-serien. Det er ganske lenge siden Western Digital har hatt noen IDE-disker utenom Caviar-serien.

Verdens største fiskeegg!

Caviar-serien blir også fornyet. Tettheten er nå hele 5,1 GB pr. plate. Western Digital har tidligere levert disker med 3,4 GB og 4,3 GB pr. plate. Denne gangen gjør kapasiteten ett hopp. Det skyldes at Western Digital har funnet plass til fire plater i den største disken på 20,4 GB. Fire plater er vanlig hos alle de andre produsentene, og IBM har til og med disker med fem plater. Det er derfor på tide at Western Digital kommer etter.

De nye Caviar-disken vil også leveres i størrelsene 10,2 GB (2 plater) og 15,3 GB (3 plater).

Samarbeid med IBM

Western Digital og IBM annonserte i fjor sommer at de skulle samarbeide om utvikling av diskteknologi. Disse Western Digital-diskene er det første resultatet av det samarbeidet. IBM har også annonsert disker med hele 5 GB pr. plate. IBMs toppmodell med fem plater vil derfor kunne lagre hele 25 GB. Nå gjenstår det bare å se hvem som kan levere først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.