74 GB Western Digital D Raptor

En S-ATA harddisk på 10 000 omdreininger, med mye av de samme finessene som gjør at SCSI-disker har vært overlegne på mange områder - det er Western Digitals Raptor. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Raptor fra Western Digital, som roterer med 10 000 omdreininger, har vært tilgjengelig som 36 GB i stanrt et år. Vi har testet den, og du kan lese testen her.

Selv om den utgaven var svært rask, levde den ikke helt opp til forventningene. Den hadde både skrive og leseytelse på over 50 000 KB/sekund, og en aksesstid på 8,8 ms. Men sammenlignet med større disker som f.eks. WD2500, med flere plater og høyere datatetthet, så hadde den egentlig ikke så mye annet å by på enn en lavere aksesstid.

Men nå har altså 74 GB utgaven kommet, med 2 plater og kraftig forbedret kontroller.

Grensesnittet er S-ATA, og strømtilkoblingen er kompatibel både med game og nye kontakter.

Utseendet er det samme, med kjøleribber langs sidene for å bedre lede bort varmen. Temperaturen er klart høyere enn 7200 disker som WD2500 JB, og støynivået er også klart høyere. Men det er likevel ikke spesielt høyt, og langt lavere enn gamle SCSI-disker som f.eks. Cheetah som roterte på 10 000 omdreininger med et høyt hvin...

Vesentlig raskere!

Det ble fort klart at den nye Raptoren knuser den gamle. Med HD Tach 2.61 målte vi en maks leseytelse på hele 71 707 KB/sekund. og reduserte gradvis til 38 440 innerst. Gjennomsnittet lå på 63 186 KB/sekund

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer