750 MB Zip på testbenken

Iomega står fremdeles på med utvikling av sine Zip-drev. Vi har testet ytelsen, som Iomega påstår overgår alternativene.

750 MB Zip på testbenken
Publisert
Sist oppdatert

Zip var en revolusjon i sin tid, og har fremdeles et grep som portabelt og sikkert lagringsmedium i mange sammenhenger. Spesielt større virksomheter innen bank og forsikring bruker stadig Zip til lagring av kritiske data. Platene kan kvitteres ut, lagres i brann og innbruddssikre skap, og er dermed tryggere enn på en server, også mot eventuelle råtne epler i IT-avdelingen…

For oss andre, som ikke har så store hemmeligheter som kan lagres på data, har andre lagringsmedier overtatt. Vi bruker CD-R og CD-RW, portable harddisker og i mange tilfeller e-post til oss selv. For data som skal deles med andre bruker vi servere på jobb og partisjoner på egne disker som vi legger ut på de lokale nettverket. Jobber vi hjemmefra henger vi det vi trenger via VPN.

Zip 750

Iomega lanserer nå et helt nytt drev og plater, som både skal opprettholde markedsandelen i de eksisterende markeder, men også finne veien til nye brukere.

Med et moderne design, USB 2.0 eller FireWire, og sterket forbedret ytelse skal Zip 750 føre arven videre.

Konkurransedyktig?

Iomega har med sin nyeste utgave økt kapasiteten til tre ganger forløperen på 250 MB, og hele 7 ganger i forhold til første utgave på 100 MB. I tillegg påstår de at hastigheten tilsvarer en 50X CD-brenner, som også håndterer overskrivbare medier på full hastighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer