Sikkerhetsproblemer for Amazon Ring-kameraer

8-åring ble trakassert av overvåkingskameraet

Nå advares det mot produktene.

AVSLØRT SVAK SIKKERHET: Amazon Ring er i hardt vær etter flere sikkehetsblemmer den siste tiden. Foto: Produsenten
AVSLØRT SVAK SIKKERHET: Amazon Ring er i hardt vær etter flere sikkehetsblemmer den siste tiden. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en ringeklokke eller et overvåkingskamera fra Ring? Da bør du ta en ekstra gjennomgang av sikkerheten.

I løpet av jula har det blåst en storm rundt produktene i amerikanske medier etter at nettstedet Motherboard avslørte hvor enkelt det var å hacke seg inn i systemene.

Det som gjorde saken ekstra ille, var at Ring på det tidspunktet ikke hadde iverksatt flere viktige sikkehetstiltak som å sjekke om passordet til brukerne hadde blitt stjålet i et angrep et annet sted, skriver The Verge.

I tillegg fikk ikke brukerne varsel på mobilen som en forsikring på at innloggingen var ekte. Ikke var det mulig å få en oversikt over innlogginger heller, i tilfelle man ville inn og sjekke at noen andre har kommet seg inn.

Går ut mot selskapet

Amerikanske forbrukerorganisasjoner har nå gått ut med advarsel mot å kjøpe produktene, ifølge Geekwire, og det hevdes at produktene utgjør en trussel mot familier og offentligheten.

Et gruppesøksmål er også på trappene, skriver TechRadar.

Ring er kanskje mest kjente for sine ringeklokker med innebygde kameraer. Selskapet ble kjøpt opp av Amazon i 2018. Produktene selges også i Norge, deriblant på Elkjøp og Clas Ohlson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.