80 GB S-ATA Seagate Barracuda 7200.7

Vi har testet Seagate Barracuda 7200.7 på 80 GB. Denne gangen testet vi også på to forskjellige testPCer, som ga et interessant resultat.

80 GB S-ATA Seagate Barracuda 7200.7
Publisert
Sist oppdatert

Dette er den nye serien disker fra Seagate, som leveres både i parallell ATA-utgave og i S-ATA. Vi har tidligere testet Barracuda V med S-ATA, og var spente på hva denne utgaven hadde å by på.

Det skulle vise seg at det var flere interessante observasjoner å se fram til.Disken roterer med 7200 RPM og 80 GB utgaven bruker av bare en plate, og to hoder. Hurtigbufferen er på 8 MB på S-ATA utgaven.

I motsetning til tidligere modeller, er ikke elektronikken skjermet med deksel på undersiden.

Seagate er konsekvente med hensyn til tilkoblingene, her er det ingen tradisjonell kontakt for strømtilkobling. For de fleste betyr dette at du må skaffe en overgang, hvis du ikke har en strømforsyning som er ustyter med S-ATA strømkontakter som standard. De er enda ikke standard hyllevare de fleste steder.

Først installerte vi disken i vår ordinære testPC, som er bygget på hovedkortet Asus P4S8X med SiS brikkesett og 2,53 GHz Pentium 4 CPU og 533 MHz systembus.

Dette hovedkortet har både vanlig integrert ATA-133/100/66 kontroller samt en RAID-løsning basert på en Promise-brikke, som støtter S-ATA på to kanaler og ATA-133 på i tillegg på en av kanalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer