802.11ac - hvilken ruter er raskest?

Vi har testet tre AC-rutere og vinneren er klar.

802.11ac - hvilken ruter er raskest?
Publisert
Sist oppdatert

Den nyeste generasjonen trådløst nett, 802.11ac, finnes foreløpig bare tilgjengelig på rutersiden, det er ingen bærbare som har dette innebygd og det finnes heller ikke noen USB-løsninger eller annet som er egnet som ekstrautstyr.

Det er tre produsenter som er klare med rutere, som vi har hatt på testbenken: Asus RT-AC66U, Buffalo AirStation 1300 og D-Link DIR-865L. Både Asus og D-Link sine rutere kan også fungere som nettverksbro, mens Buffalo tilbyr et eget produkt, en ren nettverksbro som de kaller for Media Bridge.

Alle produsentene baserer ruteren på basisteknologi fra samme leverandør, i form av et brikkesett fra Broadcom. Men antenneløsning og andre egenskaper må produsentene selv videreutvikle. Dette gjelder selvsagt også programvaren i ruteren, som kan være avgjørende for både ytelsen og bruksegenskapene. Blant annet tilbyr ruterleverandørene lagrings- og administrasjonstjenester som er tilgjengelig via internett - en vri på nettskyløsninger.

Forskjellig konstruksjon.

Buffalo og D-Link har valgt å lage sin AC-enheter som ganske store og slanke bokser beregnet på å stå på høykant, med fasong som en frittstående bok i bokhylla med innebygd "bokstøtte". Det er altså ingen synlige antenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer