#9 Revolution 3D AGP

For kort stund siden var dette et av de beste 3D-kortene på markedet. I dag er #9 Revolution -- sammenlignet med konkurrentene -- først og fremst et greit grafikkort til standard Windows-bruk.

Publisert

#9 Revolution 3DRevolution 3D kommer med Number Nines egne Ticket 2 Ride brikkesett, og kortet har plass til 16 MB WRAM. Begge de testede kortene ble levert med 8 MB minne. Kjøper man utgaven med 4 MB, må man huske på at denne maks kan oppgraderes til 12 MB, mens 8 MB-utgaven kan oppgraderes til 16 MB WRAM.

Å installere Revolution 3D er så enkelt som overhodet mulig, både under Windows 95 og under Windows NT 4.0 (Windows 3.1-drivere finnes ikke). Number Nine leverer med bra programvare, HawkEye, hvor man egentlig kan styre alt som har med bruken av kortet å gjøre. Her kan man enkelt sette opp riktig oppløsning og oppfriskningshastighet, og med 8 MB minne på kortet fikk vi 32-bits farger i en oppløsning på hele 1280 x 1024 punkter.

Det som overrasket oss, var at AGP-kortet ikke ga oss bedre ytelse. Dette kommer sannsynligvis først og fremst av at denne nye teknologien ennå ikke er tatt skikkelig i bruk, ”løftene” fra Intel skulle tilsi at man skulle få klare ytelsesforbedringer ved overgang fra PCI til AGP. På den annen side er det ikke alltid sikkert at man skal tro denne type løfter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer