900 GB DVD fra Hitachi

Hitachi utviklet et system for lagring av data på DVD-plater, som parkerer Blu-ray og andre nye teknikker fullstendig, i hvert fall med tanke på kapasitet.

900 GB DVD fra Hitachi
Publisert
Sist oppdatert

En vanlig DVD-plate består av reflekterende lag med optiske mønstre, som dataene ligger lagret på. En vanlig DVD-plate har maks to lag, eller fire dersom DVD-platen er dobbelsidig. Det gir plass til rundt 8 timer film i god DVD-kvalitet.

900 GB

Hitachis oppfinnelse minner mye om dagens teknikk, men i stedet for maks to lag pr side, har de nye platene mange. Faktisk så mange at det gir plass til 900 GB, som tilsvarer 400 timer, eller rundt 200 spillefilmer, med en kvalitet som matcher dagens DVD-filmer.


Hvis man da tenker seg at innholdet på en DVD-plate bestod av filmer i DivX-format, kunne man teoretisk få plass til over 1000 spillefilmer i god kvalitet...

Hitachi håper på et snarlig gjennombrudd for den nye teknikken, og håper å kommersialisere den innen fire-fem år. Formatet kan dermed utkonkurere Blu-ray standarden (inntil 27 GB kapasitet), som mange forventer skal avløse dagens DVD-format. Hitachi har for øvrig selv vært med på å spesifisere Blu-ray sammen med blant andre Pioneer, Sony og Philips.

Kilde:
ZDNet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer