LG på CES 2018:

Å trykke på fjernkontrollen er bare SÅ 2017

Stemmestyring er på plass i det meste av 2018-kolleksjonene fra LG.

GOOGLE INSIDE: Sentralt i alt av smarte produkter fra LG i 2018, står Google Assistant og stemmestyring. Her fra pressekonferansen selskapet holdt i forkant av årets CES-messe mandag. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GOOGLE INSIDE: Sentralt i alt av smarte produkter fra LG i 2018, står Google Assistant og stemmestyring. Her fra pressekonferansen selskapet holdt i forkant av årets CES-messe mandag. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: LG har nettopp holdt sin åpningspressekonferanse i forkant av årets CES-messe i Las Vegas, der de gav en smakebit på hva vi kan forvente oss av nye produkter fra elektronikkgiganten dette året.

Denne gangen dreide det meste seg om AI (kunstig intelligens) og hvordan alt fra varmpepumper, kjøleskap og vaskemaskiner til TV-er er blitt vesentlig smartere enn tidligere, snakker bedre sammen og har fått implementert stemmestyring via Google Assistant.

Tanken er nemlig at du snart skal kunne pensjonere fjernkontrollen helt, og få utstyret til å utføre alle handlinger ved hjelp av vanlig tale.

Denne kunstige intelligensen har LG kalt ThinQ, og den kommer til å være på plass i alt av smarthjem-utstyret fra selskapet i 2018, inkludert roboten LG Cloi - som kan fungere som en slags hub som holder i alle trådene.

ThinQ vil også være på plass i alle smartTV-ene fra LG i 2018, og via scenen demonstrerte selskapet hvordan de med stemmen kunne stille spørsmål om det meste mellom himmel og jord, og få svar direkte på TV-en.

Dinside var i kontakt med LGs nordiske representanter etter pressekonferansen. De kunne fortelle at det i starten ikke vil være støtte for å kunne gi instrukser på norsk, men at det er ventet støtte for de nordiske språkene etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer