AAM - kur mot harddisk-støyen

Du vet kanskje at noen harddisker støyer mer enn andre, men visste du at dette i mange tilfeller kan gjøres noe med - uten å åpne selve PC-en?

AAM - kur mot harddisk-støyen
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lenge vært motstander av støyende PC-er her i DinSide Data - blant annet legger vi stor vekt på støy ved våre PC-tester, og tidligere har vi skrevet en stor guide til hvordan du selv kan gjøre noe med støyen.

I den guiden tar vi også for oss støydemping av harddisken, men ikke alle kan fritt benytte seg av de tipsene - har du en bærbar er det for eksempel ikke så mye annet å gjøre enn å bytte hele disken.

Men de finnes heldigvis også et annet triks som kan gi deg en mindre støyende disk.

Kur mot "knatring"

Når harddiskens lese-/skrivehode jobber hardt med å lese fra eller skriver til filer, får vi på de fleste disker en knatrelyd som på noen modeller kan oppfattes som nokså plagsom, spesielt med moderne operativsystemer som gjerne jobber med filindeksering i bakgrunnen. Det merkes også mest hos deg som har en relativt stillegående datamaskin fra før.

I motsetning til annen støydemping - som for eksempel når det gjelder vifter - kan du ikke akkurat bytte ut den delen av harddisken som støyer. Men du kan bruke verktøy som kan gjøre ting betraktelig bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.