Aardvark gir deg svaret på alt

Sender spørsmålet til de som kan det.

Aardvark gir deg svaret på alt
Publisert
Sist oppdatert

Mye av tiden vi bruker på nettet handler om å finne svar på spørsmål. Når Google-søkemotoren gir deg for mye arbeid i å finne frem, har vi også tatt en titt på Wolfram|Alpha, som regner seg frem til riktig resultat.

Ja, når vi først er i gang, har også Hunch en del kvaliteter hvis du skal bestemme deg for ett av flere alternativ.

Noen ganger er det imidlertid slik at søkemotorer som dette ikke kan stille opp mot den gode, gammeldagse måten å samle informasjon på; nemlig det å spørre andre.

Sender spørsmålet til de som kan svare

Det er her nettjenesten med det merkelige navnet Aardvark kommer inn i bildet. Når du registrerer deg som bruker her, plukker du også ut stikkord om hva du kan noe om. For eksempel kan jeg svare på spørsmål relaterte til Norge, kameraer, programmering, nettjenester og en drøss andre ting.

Når en bruker så har et spørsmål, plukker Aardvark automatisk opp nøkkelord i teksten og videresender så spørsmålet til de den tror kan svare. Spørsmålene formidles både via e-post, MSN og Gtalk, og når noen svarer, videreformidler Aardvark svaret tilbake til den som spør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.