Ableton Live – revolusjonerende musikkprogram?

Det dukker opp stadig flere musikkprogrammer med nye innfallsvinkler og grensesnitt. Vi har sett på Ableton Live, som er beregnet på å jobbe med samples og lydopptak i sanntid.

Ableton Live – revolusjonerende musikkprogram?
Publisert
Sist oppdatert

Sammenhengen mellom verktøy og oppgave er på ingen måte statisk. Nye teknikker gir nye løsnninger og nye muligheter, det ser vi ikke minst i forbindelse med kreative sysler, i dette tilfellet musikk.

Fra studio til scene

Lydinnspilling og lydredigering er hverdagslige sysler for PC og Mac-brukere, og har vært det i årevis. I dag er det fullt mulig å ha et komplett lydstudio, inkludert instrumenter og effekter, i en kraftig PC.

Nå har mye av den samme teknikken fått et annet grensesnitt, og blitt tilpasset live-bruk, i programmet Live fra det tyske firmaet Ableton.

I den første utgaven av programmet som vi har begynt å teste, dreier det seg om å mikse lydfiler på en fleksibel og effektiv måte. De grunnleggende teknikkene dreier seg om lett tilgang til lydfiler, enkle grep for å plassere de utvalgte filene i programmet, effektive kontrollmuligheter og god oversikt. Her har programmet definitivt lykkes.

Utgangspunktet er at man jobber med lydfiler, ”clips” som de kalles i programmet, som enten loopes (gjentas over en kort eller lengre periode) eller trigges, som lydeffekter eller spesielle musikalske fraser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer