ABSplus - automatisk kopi av harddisken

Et av de største problemer med sikkerhetskopiering er at det krever en viss innsats fra deg for å få satt det opp. Du må vite hva du skal gjøre, rett og slett. Med ABSplus er det blitt langt enklere.

ABSplus - automatisk kopi av harddisken
Publisert
Sist oppdatert

ABSplus er en serie eksterne harddiskbaserte sikkerhetskopiløsninger for både stasjonære og bærbare PCer. Løsningene finnes med forskjellige grensesnitt (USB 2.0, FireWire, PCMCIA for bærbare, og USB2.0 og FireWire for stasjonære PCer).

Fullstendig kopi

Poenget med ABSplus-løsningene er at de skal ta fullstendig kopi av hele harddisken din automatisk, og derfor leveres de med forskjellig kapasitet, i skrivende stund inntil 250 GB for stasjonære, og 80 GB for bærbare. ABSplus leveres både til PC og Mac. For PC kreves WIndows 95 eller nyere.

Med enheten følger programvare for sikkerhetskopiering og en oppstartbar CD for gjenoppretting av data, samt en enkel veiledning. Når du plugger ABSplus til PCen første gangen, oppdages den som en ny harddisk (Windows XP). Deretter installerer du programvaren, og trykker på knappen "Express". Dermed speiles harddisken din automatisk (med partisjoner og filer) til ABSplus. Senere kan du selv bestemme hvordan sikkerhetskopieringen skal foregå (tidsintervaller, bare endrede filer etc). Kopiene kan også passordbeskyttes.

I motsetning til mange andre sikkerhetskopiløsninger blir filene tilgjengelige direkte fra enheten, og kan åpnes/leses direkte dersom du skulle ønske det. Hvis PCen din støtter det, kan du faktisk bruke ABSplus-disken som oppstartsmedium, for eksempel hvis den interne harddisken skulle ryke.

Robust

PCMCIA-utgaven, som vi har kikket på, trenger ikke ekstern strømtilførsel, og skal i følge produsenten tåle støt på inntil 1400G. Overføringshastigheten på denne er på inntil 75 MB pr min, noe som skulle bety at en full 30 GB harddisk skulle være fullstendig speilet i løpet av 40 minutter. USB2.0 og FireWire-utgavene er en god del raskere. Antivirus-programmer etc som jobber mot harddisken bør være skrudd av for optimal ytelse.

30 GB-utgaven har en veiledende pris på kr 4.329 inkl mva. For andre priser samt tilgjengelighet, viser vi til den norske distributøren X-it Distribution, tlf 67 91 10 00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer