Ace Combat 5

Alle med drømmer om å skyte ned jagerfly får nok en gang sin sjanse, i det femte Ace Combat-spillet. Vi synes likevel spillet er langt fra perfekt. Les hvorfor!

Publisert
Sist oppdatert

Ace Combat-serien er lang og respektert, det er det ingen tvil om. Spillene leverer tross alt hektiske luftkamper som er sjelden vare i spillverdenen for tiden, og i alle fall på konsoller. Det finnes nok av hardcore-flysimulasjoner på PC, men de mer arkadeorienterte flyspillene passer ypperlig til TV-skjermen. Det er egentlig rart at det ikke lages flere sånne spill.

Ace Combat 5 foregår i en fiktiv verden, men samtidig ikke ulik vår egen. Det er en konflikt på gang mellom to store nasjoner, etter en del år med fredelig sameksistens. En rekke flyangrep utsletter en god del av besetningen på en flybase, og nasjonen Osea blir nødt til å forsvare seg.

Pinlig

Spillet har en omfattende og tilsynelatende dyp bakgrunnshistorie, og forsøker å få oss til å bry oss om karakterene gjennom både lange filmklipp mellom oppdragene, og radiosnakk pilotene mellom under oppdragene. Det er ingen tvil om at filmklippene er godt laget og stødig regisert, men innholdet grenser til patetisk. Det er sjelden vi har sett noe så pompøst, overdramatisk og overseriøst, og den eneste grunnen til at vi led oss gjennom filmklippene var nettopp for denne anmeldelsens skyld. Med andre ord, vi brydde oss svært lite om den omfattende bakgrunnshistorien mens vi spilte, vi ville bare ut og fly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.