Acer Aspire R7

En av de mest spesielle PC-ene på markedet. Spørsmålet er om utformingen er fornuftig. Vi ble aldri helt overbevist under vår test.

Tastaturet og pekeplaten har byttet plass på Acer R7.  Foto: Bjørn Eirik Loftås
Tastaturet og pekeplaten har byttet plass på Acer R7. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-produsentene har det siste året presentert en rekke modeller som designmessig skiller seg vesentlig fra tradisjonelle maskiner. Hovedårsaken heter Windows 8, og det nye grensesnittet som er optimalisert for berøringsskjermer. Ikke alle forsøkene har vært like vellykkede mener vi, spesielt ikke modellene som er konstruert slik at skjermen alltid må ha samme vinkel når PC-en er i bruk.

Her er noen kreative eksempler:Asus TaichiToshiba U920T-10HDell XPS Duo 12

Svært fleksibel skjerm

Acer R7 er en modell som er utformet først og fremst med tanke på berøring, men den skiller seg vesentlig fra de andre på markedet med sin svært fleksible skjerm, samt plasseringen av pekeplaten. Sistnevnte sitter nemlig over tastaturet, og kan, hvis du ikke ønsker å bruke den, skjules helt ved å trekke skjermen over den og plassere den helt i flukt med tastaturet.

Denne skjermplasseringen har en fordel med tanke på berøring. Det er kort vei fra tastatur til skjerm, og du slipper derfor lange armbevegelser for å berøre skjermen. At skjermen likevel kan vinkles nærmest helt fritt, også i en viss grad i høyden, er også en klar fordel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer