Acer Aspire V5-122P

Touch-PC til nettbrett-pris.

Kan denne sette fart i salget av PC-er med berøringsskjerm? Prisen bør i hvert fall ikke skremme noen. Foto: Bjørn Eirik Loftås - alle bilder
Kan denne sette fart i salget av PC-er med berøringsskjerm? Prisen bør i hvert fall ikke skremme noen. Foto: Bjørn Eirik Loftås - alle bilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe en tynn og lett bærbar med god berøringsskjerm har så langt vært en relativt dyr affære. Med lanseringen av AMDs nye mobile APU-er (prosessor og grafikk på én brikke) er dette i ferd med å endre seg.

Helt ny innmat

Acer Aspire V5-122P er første PC basert på den helt nye A6-1450 APU-en fra AMD. Ytelsesmessig skal den ifølge AMD ligge på nivå med Intels Pentium-prosessorer, det vil si grei ytelse til vanlige PC-oppgaver, men langt fra noe råskinn.

Den integrerte Radeon 8280G-grafikken skal imidlertid sørge for bedre 3D-ytelse enn Intel HD 3000/4000, lover AMD. Om det stemmer i praksis, vil du snart få se.

Les også: Beste PC-en vi har testet

IPS-skjerm

Maskinen er uansett en kompakt sak, en såkalt "ultrathin" med 11,6" berøringsfølsom IPS-skjerm med oppløsning på 1366 x 768 piksler. Det er ikke veldig mange piksler, men med en såpass liten skjerm vil bildet likevel oppfattes som skarpt.

IPS-skjermer har også gode egenskaper med hensyn til fargegjengivelse, kontrast og ikke minst innsyn fra sidene. Og det er virkelig en bra skjerm dette - med god respons på berøringer. Skjermen kan legges nesten horisontalt, noe vi ser på som en fordel ved berøringsstyring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer