Acer iDea 510

DVD, spill, TV, radio, musikk, bilder, film, Internett - Acer iDea 510 får ikke bare plass i stereobenken, den skal på papiret også klare alt dette. Vi har sett nærmere på denne lille stue-PCen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet en del om stue-PCer i det siste, ikke minst har kollega Bilx' byggeprosjekt fått velfortjent spalteplass. For den som ikke synes selvbygging er spesielt interessant finnes det også ferdige løsninger, men ikke alt i den kategorien er verd pengene.

Hvis du har en nagende følelse av at du har sett Acer iDea omtalt før på DinSide Data, ja da har du helt rett. I denne artikkelen tar vi nemlig for oss Acer iDea 510, mens vi har testet forgjengeren iDea 500 tidligere.

Det er ikke til å stikke under en stol at det på utsiden ikke er så mye nytt i forhold til det forrige eksemplaret vi testet. Det eneste nye vi finner ekstern er klistremerket som forteller oss at maskinen oppfyller kravene til en Viiv-PC.

Du har jo sett den før, men siden vi har gått over til større format på bildene kan det jo være greit å ta en nærmere kikk.

Men selv om det ikke er mye nytt å se på er det likevel et par forandringer. Ny prosessor og et dedikert grafikkort sitter nå under det lille panseret : Intel Core Duo T5500 @ 1,66 GHz Intel i945 brikkesett 1 GB DDR2-minne (2 x 512 MB) 250 GB SATA harddisk nVidia GeForce Go 7600 (256 MB) Slot-in DVD-RW Dual Layer spiller Minnekortleser for MS/PRO, SD, xD, MMC, CF I, II og MD Tilkobling for firewire (2 stk.) og 4 x USB Integrert 54 Mbps WLAN (b/g) og gigabit LAN Phono-kontakter for 7.1 lyd ut, pluss digital lyd ut TV-kort med to tunere, FM-radio HDMI, DVI, komponent, S-video (5-pin) og kompositt (vanlig video) Antennekabel inn og ut, FM inn 2 stk. SCART-kontakter (en inn, en inn/ut) Jack-plugger for hodetelefoner og mikrofon inn IR tilkobling Dimensjoner (B/D/H): 43,0 x 29,7 x 7,1 cm Pris: ca. 13 tusen inkl. mva.Operativsystemet har fått en god og forståelig oppgradering fra W Windows XP MCE 2005 til Vista Home Premium, som har en meget god mediesenter-del. Det er selvfølgelig dette som gjør at denne maskinen egner seg såpass godt i stua. Acer iDea 510 har også som sin forgjenger 2 TV-tunere slik at du kan ta opp både Oprah og Jerry Springer samtidig. Og hele systemet kommer selvsagt med fjernkontroll pluss et praktisk trådløst tastatur. Sistnevnte har touchpad og knapper som på en bærbar PC, og er praktisk talt lik den som kom med forgjengeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer