Acer klar med Ion-basert mini-PC

Kan den redde stasjonær-kategorien?

Acer klar med Ion-basert mini-PC
Publisert
Sist oppdatert

Mange spår at stasjonære PC-er går en dyster fremtid i møte, takket være stadig kraftigere og billige bærbare modeller. Og salget stuper.

Men det er mange gode grunner til å fortsatt velge stasjonært. En av dem er langt bedre tastatur og museløsning, for ikke å glemme store og gode skjermer.

Stasjonære PC-er har imidlertid ord på seg å både være bråkete, lite mobile, energikrevende og ikke minst plasskrevende. Alt dette kan imidlertid se ut til å være i endring, med lanseringen av NVIDIAs Ion-plattform.

I korte trekk er det snakk om svært kompakte PC-er med ytelse som langt overgår det meste som har vært på markedet for mini-PCer tidligere. Ikke minst gjelder dette grafikkløsningen, som skal være kraftig nok til å kjøre nyere spill og HD-video - inkludert Blu-ray.

Les også: Her er Asus EEE Top

Acer først ute

Nå er Acer på banen med det som ser ut til å bli den første Ion-modellen i handel. Aspire Revo blir å få med forskjellige konfigurasjoner, og vil kunne leveres med både Linux og Windows Vista.

Den lille maskinen måler ikke mer enn 18 x 18 x 3 cm, og leveres med Intel Atom-prosessor, inntil 4 GB minne, 250 GB harddisk, 4-i-1-kortleser, HDMI og VGA utganger, seks USB 2.0-porter samt lyd ut/inn via minijack.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer