Acer klar med Ion-basert mini-PC

Kan den redde stasjonær-kategorien?

Acer klar med Ion-basert mini-PC
Publisert
Sist oppdatert

Mange spår at stasjonære PC-er går en dyster fremtid i møte, takket være stadig kraftigere og billige bærbare modeller. Og salget stuper.

Men det er mange gode grunner til å fortsatt velge stasjonært. En av dem er langt bedre tastatur og museløsning, for ikke å glemme store og gode skjermer.

Stasjonære PC-er har imidlertid ord på seg å både være bråkete, lite mobile, energikrevende og ikke minst plasskrevende. Alt dette kan imidlertid se ut til å være i endring, med lanseringen av NVIDIAs Ion-plattform.

I korte trekk er det snakk om svært kompakte PC-er med ytelse som langt overgår det meste som har vært på markedet for mini-PCer tidligere. Ikke minst gjelder dette grafikkløsningen, som skal være kraftig nok til å kjøre nyere spill og HD-video - inkludert Blu-ray.

Les også: Her er Asus EEE Top

Acer først ute

Nå er Acer på banen med det som ser ut til å bli den første Ion-modellen i handel. Aspire Revo blir å få med forskjellige konfigurasjoner, og vil kunne leveres med både Linux og Windows Vista.

Den lille maskinen måler ikke mer enn 18 x 18 x 3 cm, og leveres med Intel Atom-prosessor, inntil 4 GB minne, 250 GB harddisk, 4-i-1-kortleser, HDMI og VGA utganger, seks USB 2.0-porter samt lyd ut/inn via minijack.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.