Acer TravelMate 803LCI

Spenningen var stor foran møtet med den første PCen basert på Intels nye Centrino-teknologi. Ville forventningene om ekstrem ytelse og batterilevetid bli innfridd?

Publisert
Sist oppdatert

Centrino-platformen lanseres i dag, på CeBit-messen i Hanover. Intel selv er ikke uten lovord om teknologien, og hevder at den vil revolusjonere markedet for mobile datamaskiner.

Ny strømgjerrig prosessor

I praksis består platformen av en ny prosessor og brikkesett med innebygd WLAN (802.11a/b) - trådløst nettverk. Prosessoren, som er døpt Pentium M, bruker mindre strøm og utvikler mindre varme enn dagens Pentium 4M-prosessorer. Den er også klokket langt lavere enn Pentium 4M, men yter likevel mye mer pr MHz.

Mindre strømbruk betyr dessuten lengre batterilevetid, mindre batterier og dermed også lettere PCer.

Les mer om Centrino-platformen i denne artikkelen.

Acer tidlig ute

Acer er blant de aller første PC-merkene som er på banen med en Centrino-basert PC. Vi fikk en såkalt "engineering sample" av TravelMate i hende allerede for tre uker siden, og har stiftet nærmere bekjentskap med både PCen og teknologien.

Og la det være sagt med en gang; denne PCen flytter grensene på flere områder.

1,6 GHz yter som 2,4

TravelMate 800 er en ny serie PCer, foreløpig bestående av modellene 800LCI og 803LCI. Modellen vi har testet, 803LCI, er den kraftigste av de to, og er utstyrt med en 1,6 GHz Pentium M-prosessor, 512 MB DDR-minne (maks 2 GB) og 40 GB harddisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer