Acronis Disk Director - partisjonering på høygir

Alle vet at partisjonering og formatering kan være tidkrevende oppgaver, spesielt dersom du ønsker å krympe/forstørre partisjoner som allerede inneholder data. Acronis Disk Director er den raskeste og mest brukervennlige løsningen vi har sett så langt.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange grunner til at man ønsker å dele en stor harddisk opp i flere partisjoner. En grunn kan være at man ønsker å skille personlige filer fra systeminstallasjonen, slik at hvis det blir nødvendig med en formatering av f. eks C:, forblir de personlige filene uberørt på D:

En annen grunn er at man ønsker å installere flere operativsystemer på en og samme disk. I de fleste tilfellene krever dette at man har flere partisjoner.

Dersom du har Windows 98/Me må store disker formateres med FAT32 filsystem. Dessverre utnytter dette filsystemet plassen svært dårlig på store partisjoner, og resultatet kan bli at gigabytene fylles raskt opp. Les mer om dette i denne artikkelen.

Når C: blir full...

Windows XP har innebygd partisjoneringsverktøy, men her er det ikke mulig å endre på størrelsen på partisjonene - bare opprette og slette. Så hva gjør du dersom du begynner å gå tom for plass på C: og D: fortsatt har et "hav" av plass? Den mest elegante løsningen er å bruke et spesialprogram som lar deg forskyve partisjonsgrensene, og her har Partition Magic fra Powerquest vært det mest populære programmet i en årrekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer