Acronis Drive Monitor

Harddisken lever ikke evig, men når bør den egentlig byttes? Det kan dette programmet hjelpe deg med å avgjøre.

Acronis Drive Monitor
Publisert
Sist oppdatert

Hvis PC-en reagerer med absolut tystnad når du trykker på power-knappen, er det lett å rive seg i håret og tenke at innholdet er tapt for alltid. Det er heldigvis sjelden tilfelle. For selv om strømforsyningen dør, prosessoren tar kvelden eller hovedkortet og minnebrikkene kortsluttes som følge av mengder av gammelt støv og smuss, ligger dataene med stor sannsynlighet heldigvis fortsatt trygt på harddisken.

Skru den løs og koble den til USB-porten via en spesialkabel, og du kan kopiere ut dokumenter, bilder, musikk, filmer og alt annet du måtte ha liggende av verdifullt materiale, til en annen PC.

Men hva om harddisken ryker? Da er du ofte ille ute, hvis du ikke har vært flink å sikkerhetskopiere dataene jevnlig, vel og merke.

Overvåkes døgnet rundt

De fleste nye PC-er og alle nyere harddisker har såkalt S.M.A.R.T.-støtte (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology). I korte trekk er dette en teknologi som overvåker harddisken(e) i PC-en, og forutser mange fysiske problemer. Mekanisk slitasje er et godt eksempel, dette er hovedårsaken til 60% av alle harddisk-havarier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer