Act of War: Direct Action

Har strategifansen som er sultne etter nytt Command & Conquer endelig fått et spill som gjør ventetiden kortere? Eller er Act of War bare en uinspirert blåkopi? Les anmeldelsen og finn det ut!

Publisert
Sist oppdatert

Sanntidsstrategispill er kanskje ikke helt det samme lenger som det var en gang i tiden. Det kommer til stadighet gode spill i sjangeren, og flere er på vei, men det virker ikke som om de er like høyt profilert som på 90-tallet. Vi synes likevel det alltid er en glede å få prøve et nytt og solid strategispill, sist vi følte det var når vi spillte Kampen om Midgard i fjor vinter, og nå føler vi det også med Act of War.

Vi har absolutt ingen tvil om at Command & Conquer-spillene har vært en stor inspirasjon her. Act of War er et av de få nylige strategispillene som tar for seg en konflikt i nær fremtid fremfor WarCraft-inspirerte fantasiverdener. Det er mye høyteknologi her, og vi styrer tungt utstyrte militære tropper i realistiske settinger.

Som i gamle dager

Noe av det første vi legger merke til er bruk av ekte skuespillere i filmklippene mellom brett. Det var populært på 90-tallet, når CD-ROM-teknologien gjorde det mulig å plassere lange filmklipp på spilldiskene, men etter hvert som 3D-grafikken ble kraftig nok til å vise samme type filmsekvenser uten bruk av ekte skuespillere (som sjelden gjorde noe særlig imponerende jobb), gikk bransjen over til fullstendig datagenererte filmklipp – gjerne med mye bedre effekt. Act of War tar oss tilbake til 90-tallsfølelsen, og benytter seg av scener tatt opp i ekte omgivelser, med ekte mennesker, og det er jo på mange måter en frisk pust som samtidig gir oss litt retrovibber. Kvaliteten på klippene er ganske blandet, noen av skuespillerne gjør en god jobb, mens andre er elendige. Oscar-materiale er dette ikke, men vi synes likevel at det er ganske sjarmerende med slike filmklipp, det minner oss om gode, gamle dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer