Act of War: Knallhard tekno-strategi på vei

Hvis du er lei dverger, orker og andre fantasiskapninger, kan dette kvasi-realistiske strategispillet være løsningen. Vi ser på nesten ferdig utgave av Act of War, og er imponert!

Publisert
Sist oppdatert

Vi blir aldri lei gode strategispill, og enhver ny tittel som potensielt kan heve sjangeren til nye høyder ønskes velkommen. Per i dag er det spesielt to spill vi ser frem til - Act of War og Age of Empires 3. AoE 3 er et stykke unna, men gleden var stor da vi nylig fikk muligheten til å tilbringe noen timer med Ataris store satsning, Act of War.

Ut fra de tidlige skjermbildene vi hadde sett på forhånd så det ut som om spillet hadde usedvanlig detaljert grafikk og moderne krigstematikk. Og det stemmer forsåvidt, førsteinntrykket er usedvanlig skarpe omgivelser og mye tøff, militær sjargong.

Inspirasjonskilder

Vi ser faktisk på Act of War som en slags moderne Command & Conquer, da det er en hel del fellestrekk med de klassiske Westwood-spillene. Blant annet har Act of War skikkelige filmklipp med ekte skuespillere, noe vi ikke har sett på en god stund. Slike filmklipp har jo også gjerne vært synonyme med elendig skuespill og dårlig produksjon, men her så det faktisk overraskende bra ut. Det er tydelig at teamet bak filmklippene hadde et solid budsjett, selv om noen av spesialeffektene var halvdårlige. Filmene introduserer også spillets verden, og her er det mange generaler med steinansikter, feige terrorister og knalltøffe spesialstyrke-soldater. Nokså klisjefylt, med andre ord, men likevel ganske troverdig. Spillets bakgunnshistorie er skrevet i samarbeid med en viss Dale Brown, forfatter og ekspert på globale konflikter, og det virker som om kvaliteten på dialogen og selve historien er hakket bedre enn mye annet vi har sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.