Actima 44X max

Taiwanske Actima er en av de som fortsatt satser på CD-ROM. Selv om DVD er meget populært lever CD-ROM-leseren fortsatt i beste velgående. Likevel lever ikke Actima helt opp til potensialet til en 44X-leser.

Publisert

På en perfekt CD-plate er dette en virkelig lynrask CD-ROM-leser. I ren sekvensiell ytelse blir den bare slått av 2483">Aopens 48X-leser. Det er helt naturlig grunnet forskjellen i rotasjonshastighet. Derfor er det trist at begge disse leserne er så feige som de er.

8X på CD-R-plater

I likhet med Aopen bremser Actima helt opp på CD-R-plater. Denne hastigheten er et bevisst valg fordi mange av de Taiwanske produsentene har slitt med dårlige CD-R-plater i mange år. Vi er svært uenige i dette valget og anbefaler heller den strategien som brukes av blant annet Pioneer. Sett heller ned hastigheten ved problemer og la de gode CD-R-platene leses på full fart.

Sliter med feil på platen

På vår originale test-CD-plate er det nå to problemområder. Derfor bruker vi hovedsakelig CD-R-plater til å teste med siden de enkelt kan erstattes med nye når det oppstår slitasje. Som grafen viser befinner det ene problemområdet seg på ca. 200 MB og det andre helt på slutten. Actima sliter enda mer enn Aopen på denne platen, det medfører at gjennomsnittet er lavere enn det ville ha vært på en perfekt CD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.