Active@ Hard Disk Monitor

Med dette gratisverktøyet finner du ut om harddiskene dine er i form eller ikke.

Publisert
Sist oppdatert

En datamaskin består som du sikkert vet av en rekke forskjellige komponenter, og selv på moderne PC-er hender det at noe ryker av og til. Det er selvfølgelig kjedelig når dette skjer, men i de fleste tilfeller er det fullt mulig å bytte ut delen som har feilet.

Men mens de fleste komponenter ikke har noen større verdi enn det du må betale for den, er det en som så å si er uvurdelig - harddisken. Eller rettere sagt: det som finnes av data på selve disken.

Vi snakker for eksempel om uerstattelige bilder, dokumenter eller arbeid som tilsvarer tusener av timers jobb. Kloke folk tar derfor backup av de viktigste filene, men det er uansett kjedelig når harddisken plutselig dør.

Det kan derfor være smart å passe litt ekstra på diskene sine.

Sjekk temperaturen

For all del, harddisker klarer seg som regel fint på egenhånd, men det er et par ting du likevel kan passe på. Det første er driftstemperaturen, som normalt sett bør ligge mellom 25 og 50 grader celsius. Så en viss gjennomstrømming av luft i kabinettet er å anbefale.

Les også: Hold PC-en kjølig nok

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer