Actual Title Buttons

Dette lille programmet byr på en del kjekke små funksjoner som du kanskje ikke har tenkt på at du savnet før nå.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kommer stadig over små kjekke programmer som gir Windows ekstra funksjonalitet som vi ikke kan skjønne at ikke er der i utgangspunktet. For ikke lenge siden omtalte vi Taskbar Shuffle som lar deg stokke om programmene som ligger på oppgavelinjen, og vi har blant annet vært innom det suverene lille programmet Launchy i artikkelen programmene som sparer minutter, som vi bruker flittig hver eneste dag.

I dag skal vi se på et annet program - Actual Title Buttons, og hva skal vi så med det programmet? Jo, her en kveld hadde undertegnede behov for å ha et vindu som alltid lå på toppen selv om det ikke var det aktive programmet. Dermed kunne jeg skrive på et Word-dokument og samtidig ha et øye på nettpokeren, siden det var dårlig med plass og knotete å ha vinduene side om side.

Etter å ha installert programmet er det nå flere funksjoner som lett er tilgjengelig på alle åpne vinduer. De nye knappene plasserer seg ved siden av knappene øverst til høyre, slik som i eksempelet under:

Fra venstre mot høyre betyr knappene som følger:

  • Skiftenøkkel - Endre forhåndsinnstillinger for det gjeldende vinduet
  • Nedoverpiler - Spesialinnstillinger som endret prioritet og såkalt "ghost"-modus der vinduet er synlig, mens musklikk går direkte til det bakenforliggende vinduet.
  • Krysspiler - Utvider vinduet i bredde og høyde - spesielt hendig når maksimering ikke er mulig.
  • Vinduer - Setter vinduet helt i hjørnet øverst til venstre.
  • Ruter - Aktiverer 20% gjennomsiktighet på vinduet slik at du kan se det bakenforliggende.
  • Stift - Stifter fast vinduet slik at det alltid ligger øverst, uavhengig av om det er det aktive programmet eller ikke.
  • Rullgardin - Ruller opp vinduet slik at bare tittelfeltet vises.
  • Punktum - Minimerer vinduet til systemstatusfeltet, altså det som ligger nede ved klokka, slik at det ikke opptar plass i oppgavelinja.
De fleste kommandoene har dessuten hurtigtaster knyttet til seg - blant annet kan du bruke windowstasten + t for å gjøre vinduet gjennomsiktig og windowstast-punktum for å legge det ned i systemstatusfeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer