Adaptec VideOh!CD fra VHS til VCD

Har har vi hatt en annen løsning fra Adaptec på testbenken, denne gang begrenset til å støtte VCD. Er det tilstrekkelig for å beholde VHS-kvalitet?

Publisert
Sist oppdatert

VCD (VideoCD) fra VHS er jo ikke noe teknisk høydepunkt, men det er praktisk. Mange VHS-opptak kommer helt til sin rett på VCD. Dette formatet er komprimert med MPEG-1, og oppløsningen er på 352 x 288 punkter. Men det ser faktisk bedre ut på TV enn på papiret...

Ut av esken

Vi har nok en gang med en liten boks i en alt for stor eske å gjøre. Boksen er litt større enn en kortstokk, og har innganger for video og lyd i den ene enden og USB-utgang i den andre enden.

Det følger med USB-kabel og overgang fra phono til stereo minijack for lyd. Men en 3-leders kabel for video og stereo lyd må du kjøpe ekstra.

Her er det USB 1.1 som gjelder, men denne tidlige utgaven av standarden er nå en del av USB 2.0 spesifikasjonen. Derfor vil i praksis alle typer USB-porter støttes.

Maskinkravene er ikke så store som når du skal jobbe med DVD, her klarer du deg fint med en middels rask PC. Adaptec anbefaler bare en 800 MHz prosessor eller høyere.

Pakken inneholder også en liten bruksanvisning som er på 5 språk, men ingen av dem er skandinaviske.

Installasjon og bruk

Installasjonen gikk helt smertefritt, og drivere ble oppdaget og installert fra CD ved tilkobling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer