Adeona - sporer opp laptopen

Å bli frastjålet den bærbare er marerittet for mange, men nå øker sjansen til å få den tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen som liker tjuveradder - kanskje bortsett fra tjuveraddens heler, kjæreste eller gamle mor - så i de tilfellene der du faktisk blir frastålet en verdisak kan du på ingen måte trøste deg med at den gikk til noen du bryr deg om.

Når vi har mulighet for det gjør vi derfor vårt beste for å forhindre tyverier, og ikke minst av våre dyrebare bærbare datamaskiner - det er jo i mange tilfeller også verdifulle eller i verste fall uerstattelige data som ligger der. Et gratisalternativ heter Adeona.

Fra skolebenken

Adeona begynte som - og er fremdeles - et nokså idealistisk universitetsprosjekt der målet var å nettopp teste teknikker for å spore bortførte datamaskiner. Kort fortalt består programvaren av en klient som ligger i bakgrunnen og med litt ujevne mellomrom samler og sender informasjon som intern og ekstern IP-adresse, nettverksinformasjon, navn på aksesspunkt og så videre. Dette kan i mange tilfeller fortelle nokså nøyaktig hvor datamaskinen befinner seg.

Verktøy som GeoIP og WiGLE kan brukes til å spore IP-adresser og finne trådløse aksesspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer