Adobe AIR

Du har kanskje hørt om det, men vet du egentlig hva det er?

Publisert
Sist oppdatert

Du kan nesten ikke ha unngått å høre om Adobe Systems - selskapet bak blant annet Photoshop, Premiere og det mer eller mindre elskede PDF-formatet. I tillegg kan det hende Acrobat, InDesign eller Illustrator får det til å ringe i en viss bjelle.

Adobe har altså en del jern i ilden, og selv om noen av disse jernene er anskaffet via oppkjøp (som Flash, ColdFusion og Dreamweaver) er det ikke til å legge skjul på at Adobe har klart å utvikle en del populær programvare.

Og det er nå noe annet nytt fra Adobe som holder på å bli populært - AIR.

På nett uten nettleser

AIR står for Adobe Integrated Runtime (så Adobe AIR blir litt "en eske fyrstikkeske") og er en plattform eller rammeverk for å lage og kjøre programmer på en datamaskin - litt i likhet med .NET og Java.

Tanken bak AIR er å gjøre det mulig å flytte funksjonalitet fra nettleseren til små programmer som kjører rett på operativsystemets Skrivebord (Desktop). AIR er derfor i stor grad bygd på eksisterende webteknologi som Flash (tilhører også Adobe) og HTML i tillegg til PDF-teknologi, men er altså ikke avhengig av å bli kjørt i en nettleser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer