Adobe Bridge

Adobe Bride er det eneste nye programmet i CS2 - men det er egentlig ikke nytt. Men gjett om det er nyttig!

Adobe Bridge
Publisert
Sist oppdatert

Adobe Bridge er erstatningen til filutforskeren fra forrige Photoshop-versjon, og er nå i tillegg også inkludert i de enkelte programpakkene. Kort fortalt er det en kraftig forbedring som lar deg starte lysbildeserier, se detaljert informasjon (exif) og forhåndsvisninger av bilder, ikoner og PDF-filer.

Du kan også kjøpe royalty-frie bilder fra nettet, men i skrivende stund er ikke dette tilgjengelig i Norge. Vi håper det ikke tar like lang tid å få tilgang til dette som det tok med iTunes.

Bortsett fra dette er Bridge et veldig nyttig verktøy for å finne og sortere store bildesamlinger, i alle slags størrelser. Det eneste vi kan utsette på det er at du ikke får tilgang til særlig mange daglige redigeringsfunksjoner i det.

Versjon 1.0

Siden du har alle bildene og illustrasjonene på ett sted i en pakke som er såpass integrert, kunne vi ha våget å håpe på noe ekstra - som batch resize-funksjoner, fargeutjevning mellom mange bilder og så videre. Men de finnes altså ikke, selv om det faktisk er en utrolig nyttig batch rename her. Du kan heller ikke forstørre bildene mer enn til originalstørrelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.