Adobe Elements - nye versjoner!

Adobes foto og videoverktøy har nå blitt enda bedre i versjon 12

Adobe Elements - nye versjoner!
Publisert
Sist oppdatert

Vi tar enormt mye bilder og video, men resultatene blir ikke alltid som vi ønsker. Løsningen er enten å ta flere bilder og filme mer, eller å redigere materialet med egnet programvare. Hva som er egnet programvare varierer med interesse og budsjett, derfor har Adobe sine svært rimelige kjerneprogrammer som også er enkle i bruk.

Dette er Photoshop Elements og Premiere Elements, som nå har kommet i versjon 12.

>> Adobe har lansert creative cloud

Nye muligheter - tre nivåer

Programmene består av to hovedmoduler, en for organisering av bilder/video og en for redigering av henholdsvis bilder og film.

I begge programmene introduserer Adobe Elements Mobile Albums, som sammen med online-tjenesten Adobe Revel gir tilgang til bilder og videoer tatt med smarttelefon og nettbrett.

Bilder og videoer på smarttelefonen blir via Adobes skytjeneste Revel automatisk synkronisert. Har du Elements 12 installert på PC eller Mac har du direkte tilgang og kan redigere og så lagre dem på mobilen eller nettbrettet. Adobe Revel er en app for iOS og Windows-enheter og er gratis for opplasting av inntil 50 bilder eller videoer i måneden. Revel Premium koster kr. 42,- måned og gir ubegrenset opplasting.

Det smarte med redigeringsverktøyene er at de er delt inn i tre nivåer: Quick, Guided og Expert. Du kan når som helst velge mellom disse tre nivåene, etter som du selv blir kjent med bruken av verktøyene.

I Quick modus gjør du grunnleggende endringer som påvirker hele bildet med enkle grep. Samtidig har du tilgang til venstre margs detaljverktøy for blant annet å merke av områder, fjerne røde øyne, fjerne flekker og endre utsnitt. En fiks detalj er nå at du også kan fjerne hvite og grønne øyne som blitzen skaper på kjæledyrene, på samme enkle måte som du fjerner de røde på mennesker.

Adobe Elements - nye versjoner!

I Guided modus får du valg mellom et utvalg endringer som inneholder veiledninger trinn for trinn.

Adobe Elements - nye versjoner!

I Expert modus har du et åpent grensesnitt med direkte tilgang til hele verktøykassa, omtrent som i proffutgavene av programmene.

Adobe Elements - nye versjoner!

Samtidig har du også direkte tilgang til Auto-verktøyene som reduserer omfattende redigeringsprosesser med enkle, interaktive verktøy.

Adobe Elements - nye versjoner!

Interaktiv er et nøkkelord, du kan velge å se bare endringene, eller originalen ved siden av endringene for å hele tiden kunne sammenligne.

Les også: Photoshop touch til iPhonen?

Nye verktøy

De viktigste nye verktøyene i Photoshop Elements er "Content-aware move" som lar deg flytte på mennesker eller gjenstander i et bilde og konstruerer en ny bakgrunn i stedet.

Auto Smart Tone lar deg endre generell farge og lyssetting i bildet bare ved å trekke en markør mellom miniatyr-eksemplene i hjørnene. Så vil bildet endre seg mer eller mindre i retning av de valgte eksemplene.

Automatisk oppretting retter opp bildet og fyller ut de tomme feltene i kantene med ny informasjon basert på innholdet i bildet.

I Premiere Elements har du nå fått Guided Edits som viser deg trinn for trinn hvordan du får til forskjellige endringer, overganger, teksting, musikk og annet.

Adobe Elements - nye versjoner!

Bakgrunnsmusikk levert gratis fra Adobe kan nå tilpasses både i lengde og intensitet til din film, med mange sjangere å velge mellom.

Auto Smart Tone fungerer også på film, og du kan også få video til å ligne mer på "ekte film", tegnefilm og andre effekter.

Du kan også legge inn elementer som følger en person i bildet, som for eksempel snakkebobler.

Prøv selv - gratis

Adobe Photoshop Elements 12 og Adobe Premiere Elements 12 er tilgjengelig på www.adobe.no og kan prøves gratis i 30 dager.

Samlepakken med både Photoshop Elements 12 og Premiere Elements 12 koster kr. 1112,50 og man kan oppgradere fra tidligere versjoner for kr. 937,50.

Adobe Photoshop Elements 12 og Adobe Premiere Elements 12 kan også kjøpes enkeltvis for kr. 737,50 og som oppgradering fra tidligere versjoner for kr. 612,50. Det er egne priser og tilbud for studenter, skoler og utdanningsinstitusjoner.

Her kan du også se opplæringsfilmer for Photoshop Elements og Premiere Elements:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer