Adobe har laget Photoshop for iPad

- Dette kan forandre alt.

Adobe har laget Photoshop for iPad
Publisert
Sist oppdatert

En av de store innvendingene mange har hatt mot iPad spesielt og nettbrett generelt, er at de først og fremst passer til å konsumere innhold, ikke til å produsere innhold.

Det kan imidlertid bero på at alt av produksjonsverktøy, fra tekstbehandlere til fotoredigeringsverktøyer, har blitt utformet med en visshet om at brukeren har både tastatur og mus tilgjengelig. Men hva om man snur helt om og tenker at det ikke er tilfelle?

Vi har allerede sett et vellykket eksempel på hvordan produksjon både kan bli gøy og effektivt, gjennom app-en GarageBand på iPad.

Nylig demonstrerte Adobe verdens mest brukte fotoredigeringsverktøy for proffene, Photoshop, i iPad-versjon. Og i motsetning til hva vi har sett tidligere, er det ikke snakk om en lettversjon med begrenset funksjonalitet, men hele pakka, men i en helt annen innpakning - beregnet for fingertuppene.

Les vår sammenligning av iPad 2 og iPad 1

-Slutten på PC-æraen

Gizmodos reporter, som overvar Adobes presentasjon av Photoshop for iPad, ble så begeistret for det han så at han spår at dette er det største beviset på at den klassiske PC-æraen er i ferd med å avsluttes, og at en intiuitiv, fingerstyrt fremtid er nært forestående.

Under ser du et utdrag fra demonstrasjonen under Photoshop World 2011:

Adobe har foreløpig ikke gitt noen dato for når man kan forvente å finne Adobe Photoshop i App Store, ei heller om det blir en forandring i prismodellene. Fullversjonene av Photoshop har normalt prislapper som er i overkant for hvermansen.

Les også: iPad dominerer totalt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer