Adobe Illustrator i ny utgave

Adobe har markedsdominans med bildeprogrammet Photoshop. Selskapet selger også illustrasjonsprogrammet Illustrator, men det har ikke hatt den samme suksessen. Nå lanseres Illustrator 8, som er tiltenkt alle som vil lage proffe illustrasjoner. Her får du en oversikt over de viktigste nyhetene i programmet.

Grensesnittet er til forveksling likt Photoshop, men programmet er grunnleggende forskjellig.
Grensesnittet er til forveksling likt Photoshop, men programmet er grunnleggende forskjellig. Vis mer
Publisert

Forskjellen på Photoshop og Illustrator er helt grunnleggende. Photoshop jobber med punktgrafikk, som betyr at alt gjengis i enkelte kvadratiske punkter. Illustrator jobber med vektorer, og det innebærer at tegnede objekter beskrives med en matematisk formel. Det gjør programmet velegnet til tegninger av ulike slag fordi hvert enkelt objekt kan redigeres individuelt, og fordi objektene kan skaleres og endres akkurat slik du vil.

Grensesnittet i Illustrator er nå tilpasset slik at det skal være så likt Photoshop som overhodet mulig. Det gjør overgangen for Photoshop-brukere minimal. Integrasjonen til Photoshop er også blitt mye tettere. Bruker du lag i tegningen din, kan du til og med eksportere direkte til lagdeling i Photoshop.

Dette skal gjøre Illustrator mer intuitivt

Nytt Tegneverktøy: Det nye tegneverktøyet gjør det lettere med frihåndstegning. Programmet har fått en slags "intelligens" som lager mindre noder. Du kan også rette buer og linjer ved å tegne over en gang til i den formen du vil. Dette er betydelig raskere enn å redigere de enkelte punktene.

Bedre utvalgsverktøy: Nå kan du velge et objekt, og manipulere det på samme måte som i de fleste andre grafikkprogrammer på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer