Adobe klar med Photoshop CS6 beta

Og du kan prøve den gratis.

Den nye Photoshop-versjonen har arvet det mørke grensesnittet fra andre, nyere Adobe-produkter.
Den nye Photoshop-versjonen har arvet det mørke grensesnittet fra andre, nyere Adobe-produkter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Photoshop er fortsatt obligatorisk for svært mange profesjonelle fotografer og andre entusiaster som ønsker full kontroll over digital bildebehandling, og nå er Adobe på snart på banen med den største oppgraderingen av Photoshop siden april 2010.

Photoshop CS6 ble i dag tilgjengelig i betaversjon, og har ifølge Adobe fått en rekke nye funksjoner og drastisk forbedret ytelse. Content Aware-funksjonen som imponerte oss i CS5 skal også ha blitt vesentlig forbedret. Denne funksjonen gjør det blant annet mulig å fjerne elementer fra bildet, og beholde bakgrunnen på magisk vis.

Videoen under demonstrerer dette i praksis i CS6:

Les også: Nesten som Photoshop

Flere nyheter

Brukergrensesnittet har også blitt fornyet, blant annet er bakgrunnsfargen nå mørk grå, i likhet med andre Adobe-produkter. Et nytt designverktøy skal gjøre det mulig å lage nytt design etter smak og behag. Vector Layers gir brukerne mulighet til å benytte stiplede linjer og graderte rammer. I tillegg kan man også søke i lag, slik at man enklere kan finne riktig lag, som man ønsker å arbeide med, skriver Adobe i en pressemelding.

Adobe CS6 er altså fortsatt under utvikling, og det endelige produktet er ventet i butikkene til sommeren.

Stor nedlasting

Betaversjonen finnes i utgaver for Mac og Windows, og kan lastes ned fra denne siden. Men merk: Nedlastingen er på hele 1,7 GB (Windows) og 984 MB (Mac). Årsaken til nesten dobbel filstørrelse for Windows er at denne nedlastingen inneholder både 32- og 64-bits versjoner av programmet.

Merk også at du må registrere deg hos Adobe for å få lov til å teste betaversjonen.

Les også: Avansert gratis bildebehandling

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer