Adobe lanserer InDesign

Adobe ønsker å ta igjen hovedkonkurrentene Quark, og virkemiddelet heter InDesign 1.0. Dette programmet representerer en ny infallsvinkel til programutvikling for Adobe, og blir vist på CeBIT 99.

Publisert

Det har lenge gått rykter om at Adobe har ruget ut noe helt nytt, og så lang har vi kjent prosjektet under kodenavnet K2.

InDesign er et profesjonelt sideombrekkingsprogram, men er mye mer fleksibelt enn det vi er vant til fra Quark Express og PageMaker. Programmet er modulbasert, og det åpner for at tredjepartsleverandører kan tilby omfattende tilleggsfunksjonalitet for de som ønsker det.

Dette kan minne om plugg-inn komponenter som vi allerede kjenner fra Photoshop og til en viss grad PageMaker, men InDesign er et åpnere program som tillater mye mer omfattende tilpasninger. Det innebærer at programvareutviklere f.eks. kan lage databasetilpasninger, bilderedigering eller spesielle tekstverktøyer som fungerer direkte i InDesign.

I tillegg kan sluttbrukere eller utviklere i bedriftene bruke programmeringsspråkene Applescript eller Visual Basic for å gjøre tilpasninger. Disse programmeringsspråkene har tilgang til hele 80% av basiskoden i InDesign.

Dette gjør at programmet kan bli det perfekte valg for driftsmiljøer som gjør det samme hele tiden, f.eks. ukeblader og aviser. De kan på denne måten strømlinjeforme produksjonen akkurat slik de vil med akkurat den funksjonaliteten de trenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer