Adobe lanserer Premiere Pro

Premiere Pro skal i følge Adobe være den største nyheten innen digital videoredigering fra selskapet, siden første versjon av Premiere i 1991.

Adobe lanserer Premiere Pro
Publisert
Sist oppdatert

Premiere Pro er nyutvikler fra bunnen av, og skal i følge Adobe gjøre det mulig å arbeide langt raskere og mer kreativt ved hjelp av nye og kraftige verktøy.

Nytt grensesnitt

Programmet har fått et helt nytt grensesnitt. Snarveier og arbeidsflater kan tilpasses personlige ønsker og behov.

Blant de øvrige nyhetene finnes avansert fargekorrigering, avanserte lydfunksjoner og håndtering av flertallige sammenknyttede tidslinjer. Adobe Premiere Pro er også optimert for å kunne dra nytte av Intels seneste nyvinning innen bruk av flere prosessorer, samt "multi-threading" i Windows XP.

Brukergrensesnittet i Premiere Pro er helt nytt og enklere enn før, og kan i tillegg tilpasses individuelle behov og ønsker.
Brukergrensesnittet i Premiere Pro er helt nytt og enklere enn før, og kan i tillegg tilpasses individuelle behov og ønsker. Vis mer

Programmet er også forbedret på andre områder, for eksempel finnes det nå trepunkts fargekorrigering, YUV videobearbeiding, en kraftig lydmikser som kan håndtere 5.1 surround-lyd og eksport av AC3-filer, samt mediehåndtering og tittelverktøyet som inneholder et stort antall fonter og maler fra Adobe.


Del av Adobe Video Collection

Programmet blir gjort tilgjengelig delvis som et frittstående produkt, og delvis som en nøkkelkomponent i den utvidede Adobe Video Collection, som i tillegg består av programmene Adobe Audition, Adobe Encore DVD, Adobe Photoshop og After Effects.


- Målsetningen har vært å møte økende krav og stadig nye ønsker fra videoproffer som forholder seg til korte deadlines og tøffe budsjettkrav. Profesjonelle brukere kan nå bruke mer tid på redigering og mindre på rendering, sier Fredrik Johannesson, nordisk produktsjef for Adobes videoprodukter.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Premiere Pro for Windows XP blir tilgjengelig for levering i slutten av august i engelsk versjon. Full versjon av programmet vil koste ca 6.725 kroner eks mva. Oppgradering fra tidligere fullversjon av Adobe Premiere vil anslagsvis koste ca 2.150 kroner eks mva.

Du finner mer informasjon her, hvor du også kan laste ned en demoversjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer