Adobe Photoshop 6 (beta)

Photoshop er nesten enerådende i markedet for proff bildebehandling, og nå kommer pakken i versjon 6. Vi har fått tak i en betaversjon, og her kan du lese om nyhetene og se de første skjermbildene.

Adobe Photoshop 6 (beta)
Publisert

Det kan slett ikke være lett å oppgradere et program som allerede er så omfattende som Photoshop. Ved 4050">oppgraderingen til versjon 5.5 klarte utviklerne likevel å legge til viktige funksjoner, og det spørs om de ikke har klart det denne gangen også.

Nyheter i grensesnittet

Adobe har aldri blitt berømmet for brukervennlighet, men Photoshop 6 inneholder noen elementer som trekker i riktig retning. Hvis du velger et verktøy i "verktøykassen" til venstre, vil du nå få opp alle relevante innstillinger til verktøyet i en linje øverst på skjermen.

De samme innstillingene kan du få frem også i Photoshop 5.5, men da må du dobbeltklikke på verktøyet. Det at du må dobbeltklikke for å få frem innstillingene er vel egentlig et typisk eksempel på hva som har gjort tidligere versjoner så lite brukervennlige...

En annen litt fiks funksjon i den nye linjen er at du kan dra elementer fra de ulike palettene opp i den for å få en slags nedrekksmenyer i stedet for løse paletter på skjermen. Selv bruker vi f.eks. hovedsakelig palettene "History" og "Layers". Med disse fast plassert øverst, slipper vi å ha alle de løse palettene flytende rundt på skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer