Adobe Photoshop Elements 2.0

Synes du det er drøyt å betale mange tusen kroner for et avansert bildebehandlingsprogram? Da bør du ta en titt på Photoshop Elements, som sannsynligvis gir deg akkurat de funksjonene du trenger, og litt til.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en rekke bildebehandlingsprogrammer som du kan få til en billig penge. Kjøper du et digitalkamera, skanner eller skriver, følger det gjerne med ett eller annet program til formålet. Problemet oppstår først når du trenger å utføre mer omfattende inngrep i fotografiene; de enkle programmene kommer som regel til kort når det gjelder støtte for blant annet lag, filtre og fargejustering.

Paint Shop Pro-konkurrent

I de lavere prissegmentene er det stort sett bare Paint Shop Pro fra Jasc som har hatt tilfredsstillende løsninger på disse områdene. Programmet koster under tusenlappen og er brukervennlig og svært funksjonsrikt.

Adobe så at det lå et betydelig markedspotensiale blant den stadig økende del av befolkningen som anskaffet seg digitalkamera og skannere. Selskapets avanserte bildebehandlingsprogram Photoshop henvendte seg først og fremst til profesjonelle miljøer, og var ikke brukervennlig nok til å bli en hit blant ”vanlige” brukere. Prismessig lå Photoshop også skyhøyt over hva den vanlige mann og kvinne i gata var villig til å betale.

Derfor lanserte Adobe i fjor vår en brukervennlig utgave av Photoshop, Adobe Photoshop Elements, der de mest brukte funksjonene var fremhevet og forenklet, og de mest avanserte var skrelt bort. Formålet var å gi Jasc konkurranse på forbrukermarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer