Adobe Premiere Elements

Adobe tilbyr lett-versjonen av Photoshop, med tilnavnet Elements, nå er også Premiere Elements kommet, som er lett-versjonen av Adobes flaggskip for videoredigering

Publisert
Sist oppdatert

Programmer for videoredigering finnes det svært mange av, og de følger gjerne med når man kjøper DVD-brenner, DV-kamera eller FireWire-kort. De fleste av disse er svært enkle, og passer fint når man skal gå i gang med redigering av video for første gang. Men så snart man har kommet litt i gang, får man gjerne lyst på et verktøy med flere muligheter.

Adobe Premiere har vært et av topp-programmene for videoredigering i en årrekke. Tidligere fantes det både for Mac og PC, men etter at Apple lanserte sitt eget program Final Cut Pro, trakk Adobe Mac-versjonen. Dette skjedde da Adobe skrev om Premiere nærmest fra grunnen av, og lanserte Premiere Pro.

Nå har Adobe lansert lett-versjonen av Premiere, og den har fått tilnavnet Elements, på samme måte som tilsvarende variant av Photoshop. Enkle versjoner har i tillegg til egenverdien verdi som opplæring til proffutgaven, som Adobe selvsagt ønsker at du skal få lyst til å kjøpe på et senere tidspunkt.

Men for mange er den enkle utgaven tilstrekkelig. Vi har sjekket den ut noen dager, her er vår erfaring.

Installasjon

På den første PCen som installerte programmet på, en Shuttle med 2,4 GHz Celeron, ville det ikke kjøre, fordi en fil manglet. Reinstallering var forselått i feilmeldingen, men det var til ingen nytte. På de to neste PCene, en Intel-basert og en Athlon XP-basert fungerte det helt uten problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer